Werkwijze

Tijdens uw eerste afspraak zal ik vragen stellen over uw klachten maar ook over eet-, drink- en leefgewoonten, uw ontlasting, slaappatroon, energieniveau, menstruatiecyclus (indien van toepassing), erfelijke achtergrond, werkomstandigheden en overige bijzonderheden die van belang kunnen zijn. Hiermee probeer ik een volledig beeld van u te krijgen om u zo specifiek mogelijk met acupunctuur te kunnen behandelen.

Een behandeling duurt ca. 45 min, dit betekent dat de eerste afspraak 1 tot 1,5 uur in beslag zal nemen afhankelijk van uw situatie. Tevens wordt ook besproken hoeveel behandelingen we denken nodig te hebben.

Er zijn meerdere technieken in acupunctuur die je kan toepassen om een bepaald probleem aan te pakken.
In mijn praktijk maak ik gebruik van abdominale en distale acupunctuur en motorpuntacupunctuur.
Bij abdominale acupunctuur, woord zegt het al, prik ik punten die op de buik liggen.
Dit is een zeer vriendelijke manier van behandelen, omdat je hier weinig van voelt.
Bij distale acupunctuur (Balans Methode van dr. Tan) prik ik op punten die op armen en benen liggen. Distaal wilt zeggen dat ik niet het aangedane/zieke deel prik.
Deze beide technieken maken gebruik van corresponderende energiebanen om het genezingsproces te versnellen van het aangedane/zieke gedeelte.
Bij motorpuntacupunctuur behandel je een aangedane spier of spiergroep. Een dun naaldje wordt op het motorpunt gezet en door hele lage elektrische pulsjes wordt de spier gereset en kan die spier helen. Deze methode lijkt een beetje op dry needling, maar is vele malen vriendelijker. Meestal combineer ik deze technieken en zie ik hier goede resultaten.